Jestem przekonana, że nie przepadasz za szykowaniem posiłków i wielogodzinnym staniem w kuchni. Myślę, że jest to zmora wielu kobiet, mam, które poświęcają na prawdę wiele czasu na ugotowanie obiadu. Sytuacja jest jeszcze trudniejsza, kiedy tak jak w moim przypadku, każdy ma inną dietę i ciężko jest ugotować obiad, który ze smakiem zjadłby każdy z nas. Właśnie dlatego bardzo często rozglądam się za różnymi przepisami na zdrowe, a jednocześnie proste dania. Szukałam przepisu na danie, które odpowiadałoby nam wszystkim. Powoli brakowało mi sił, ale w końcu trafiłam na stronę z e-bookami, gdzie znalazłam książkę z przepisami „IDZIK COOKBOOK 28 moich ulubionych przepisów” napisaną przez Oliwiera Idzikowskiego. Pomyślałam, że może akurat znajdę tam coś godnego uwagi. I nie pomyliłam się.

Co znajduje się w książce Oliwiera Idzikowskiego?

W e-booku znajduje się 28 przepisów na proste i smaczne dania, które zostały delikatnie zmodyfikowane. Książka jest idealnym źródłem inspiracji na zdrowe śniadanie, smaczny obiad i przepyszny deser. Przy każdej potrawie znajduje się lista potrzebnych składników oraz bardzo prosty opis, jak przygotować posiłek krok po kroku. Jestem pewna, że nawet osoby, które nie mają doświadczenia w kuchni świetnie sobie poradzą. Przeglądając cały e-book od razu można zauważyć, że powstała z niezwykłej pasji do gotowanie.

Jakie przepisy znajdują się w książce „IDZIK COOKBOOK 28 moich ulubionych przepisów”?

Jak mówiłam, przepisów jest naprawdę sporo. Pośród nich znajdziecie przepisy na potrawy takie jak zupa serowo-porowa z pulpecikami, pizza na grubym cieście, pancakes jabłkowe, brownie oreo, czy tarta mascarpone z białą czekoladą. Na pewno każdy znajdzie tam coś dla siebie i bez najmniejszych problemów przygotuje wybraną przez siebie potrawę. Nie mogę Ci zbyt wiele zdradzać, ale pokażę Ci przepis, który wypróbowałam jako pierwszy.

Jak przyrządzić szakszukę?

Składniki:

2 pomidory
2 jajka
1 łyżka oliwy lub masła
1/2 ząbka czosnku
sól, świeżo mielony pieprz
opcjonalnie: oregano, chilli, kmin rzymski
1 bagietka
1/2 papryki

Sposób przygotowania:

1. Sparzone pomidory obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne.
2. Na patelnie (w moim przypadku 20 cm) wlewamy oliwę wraz ze startym czosnkiem, chwilę podsmażamy.
3. Pomidory przekładamy na patelnię, doprawiamy i dokładnie mieszamy.
4. Smażymy intensywnie na większym ogniu.
5. Bez mieszania, aby nie powstała papka.
6. Po czterech minutach wbijamy jajka na podsmażone pomidory.
7. Przykrywamy i trzymamy przez około trzy minuty, do momentu ścięcia białek.
8. Posypujemy bazylią i gotowe!

Muszę przyznać, że po raz pierwszy robiłam szakszukę i nawet całkiem nieźle mi wyszła. Nie miałam pojęcia, że połączenie pomidorów i jajek może tak doskonale smakować. Po tak przygotowane śniadanie z przyjemnością sięgnęła cała moja rodzina. Nawet mój tata, który na co dzień je takie bezmięsne potrawy, zajadał szakszukę ze smakiem. Do jej przygotowania potrzebne są produkty, które na pewno macie w domu, a tak przyrządzenie tak pysznego śniadania zajmie Ci tylko chwilę.

E-book „IDZIK COOKBOOK 28 moich ulubionych przepisów” – opinia

Według mnie e-book „IDZIK COOKBOOK 28 moich ulubionych przepisów” to skarbnica prostych, a jednocześnie smacznych i wartościowych przepisów na domowe posiłki. Uważam, że za stworzenia tej książki należą się duże brawa. Widać, że powstała z miłości i pasji do gotowaniu. Jeżeli chcesz poznać inne przepisy, to e-booka możesz kupić TUTAJ. Naprawdę warto!

Czy jadłaś/eś kiedyś szakszukę? Co najczęściej gotujesz na obiad? Planujesz zakup tej książki?

Podobne wpisy

15 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *